Web dizajn blog

Korisni saveti, trikovi, upustva i kratki kursevi i tutorijali.

Prenos broja 061 / 063 u mts 064

1/12/2012 Kategorija: mobilni telefoni i mreže

Prenos broja iz Telenora i VIP-a u MTS i obrnuto je sada vrlo jednostavan. Nakon potpisivanja zahteva za transfer broja u željenu mrežu, ostaje par dana do odobrenja od strane ratela i novog mobilnog operatera. Nakon toga, zadržavam broj i prelazim kod novog mobilnog operatora.


Google Pingvin i Panda apdejti

1/05/2012 Kategorija: SEO

Kada smo napokon pomislili da će Google Panda apdejt koji se dogodio nešto ranije, uvesti red na polju internet pretrage, ispostavilo se da je nastao potpuni nered novim Google Pingvin apdejtom. Nešto nalik operaciji "Sablja" mnogi sajtovi su lišeni zadovoljstva da se nađu na prvih 10 stranica Googlea


Izrada mobilne verzije sajta

17/03/2012 Kategorija: Web dizajn

Nije prošlo mnogo vremena od kako je okrenuta nova stranica na polju internet tehnologije. Prioritet koji se sada daje upotrebi mobilnih telefona, androida, tablet PC i ostalih tipova računara nije uopšte skroman. Ukratko, pored standardne verzije sajta za PC i laptop, morate imati i mobilne verzije sajtova.


Zaštita Web sajta od hakera i virusa

11/01/2012 Kategorija: Bezbednost Web sajtova

Zbog sve učestalijih hakerskih napada na sajtove u Srbiji, a u cilju preventive i zaštite podataka na sajtu, predlažemo vam redovnu kontrolu sajta na viruse, bekap podataka i baza i saradnju sa Google Webmasters Tools stranicom.


Instalirajte Novi Mozilla Firefox 17...

02.01.2012 Kategorija: Web browseri

U susret obećanju da će svakog meseca izdavati nove verzije svog popularnog pretraživača, Firefox je ispunio svoje obećanje i to pre svega brzim prelaskom sa verzije 3.6.2 na 4.0, zatim na 8.0 i napokon na najnoviju verziju firefox 17 !


Web Dizajn Kurs

28.09.2011 Kategorija: Web Dizajn Kursevi

U cilju edukacije mladih i obaveznom informatičkom obrazovanju, nemali broj edukacionih centara u Srbiji je pokrenuo sledeće kurseve: "web dizajn kurs", "kurs za PC servisera", "kurs za administratora sistema", "kurs za penzionere", "kurs za zaposlene", što može biti veoma interesantno.


PayPal uskoro dolazi u Srbiju!

28.09.2011 Kategorija: Razno

Jedna lepa vest za sve koji se bave internet prodajom, kupovinom, i uopšte internet poslovima. PayPal bi uskoro trebao nesmetano funkcionisati i u našoj zemlji.


CMS sistemi za upravljanje sadržajem sajta

11.09.2011 Kategorija: Web dizajn

Obzirom da polako prolazi vreme statičkih sajtova, koji su se dugo zadržali u masovnoj upotrebi, upotreba CMS sistema olakšava i ubrzava rad na sajtu, unosu sadržaja, održavanje, i smanjuje troškove.


Pravilan izbor domena za web sajt

09.11.2011 Kategorija: Domeni

U sledećih par rečenica pokušaću da vam ukažem na važnost pravilnog izbora domena za vaš web sajt kroz primere dobrog i lošeg izbora domena...